This is a free Purot.net wiki
  • View:

Satukirjaprojekti

Kääpiö ja tuoli

Tanuk

Super-Nalle

Merihevoset

Myrskyn ja 6A:n satu

Katrin ja 3B:n satu

5A:n Kuva-Kalevala

Projektin kulku ja seuraavalla kerralla huomioitavaa

Olen kirjoittanut kuvauksen tästä projektista omaan blogiini. 

Editointityötä tehdessä kävi ilmi, että kokeilemani iPad-appsit eli koulun iPadeilta löytyvä Book Creator ja toinen kokeilemani eli Book Writer soveltuvat parhaiten aika lyhyiden tekstien julkaisemiseen. En ole vielä keksinyt, miten pidemmät tekstit tai isommat kirjat kannattaisi toteuttaa. Nyt tein kiireessä kahdesta pisimmästä tekstistä eli Myrskyn ja Katrin saduista ihan vaan videot

Kuvitusta tehdessä kannattaa jakaa teksti sopiviksi pätkiksi ja antaa sitten pätkä kuvitettavaksi. Kuviin myös kannattaa merkitä tavalla tai toisella, mihin kohtaan kuva kuuluu. Se nopeuttaa ja helpottaa editointityötä selvästi.

Ja koko hoito, eli myös editointi kannttaa tietysti teettää oppilailla :)

Ja vielä tähän loppuun kopioin loistavan jatkoidean, jonka Taina oli lähettänyt kommenttina blogiini. Näin Taina kirjoitti:

"Mielenkiintoinen projekti! Yhteistyö eri ikäluokkien välillä on antoisaa. Meidän koulussa ysit käyvät pitämässä satutuokioita keväällä pareittain ekaluokkalaisille, perinne on jatkunut jo parikymmentä vuotta. Eli nämä satutuokion pitäjät usein muistelevat, millaista oli olla itse yleisönä. Käymme tutustumassa ekaluokkaan etukäteen, jolloin aina olen liikuttunut ysien hienosta käytöksestä, kun he leikkivät tai rupattelevat ekaluokkaisen "ystävänsä" kanssa.
Ysit näyttelevät/esittävät käsinukeilla/piirtävät/kertovat... jonkun sadun ja yleisönä on eka luokka + heidän opettajansa. Palautteen he saavat oppilailta (aina kymppejä tai ysejä) ja ykkösluokan opettajalta (arvosteluskaala on vähän laajempi) Kenraaliharjoitus on aina omalle luokalle ja minulle, joten minäkin näen esityksen, vaikkakin satutuokion pitäjät aina pitävät omaa luokkaa paljon vaikeampana yleisönä kuin ykköstä!"

 

T. Nina

 

 

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Laitan tähän itselleni muistiin yhden hyödyllisen linkin, joka liittyy siihen, että miten saisi iPad-kirjat katseltavaksi millä tahansa laitteella helposti. http://www.cultofmac.com/245452/how-t...